Andrea Scholzes skulptur-prosjekt på Hartvig Nissen VGS

Kunstnere
03.04.2024

Andrea Scholzes gruppe skulpturer med tittel 'Utsikten mot fremtiden' er valgt ut til å utsmykke nyoppussede Hartvig Nissens skole.

Hartvig Nissens skole gjennomgår en omfattende rehabilitering og utvidelse med to nye bygg. Denne historiske videregående skolen, grunnlagt i 1849, har en rik kulturell arv og var i sin tid Norges første høyere utdanningsinstitusjon for kvinner. Som en del av oppgraderingen vil både eksisterende og nyinnkjøpt kunst fra Oslo kommunes kunstsamling bli plassert på skolen. Tre kvinnelige kunstnere har vært invitert til å konkurrere om å skape et nytt kunstverk for skolen. Vinneren av konkurransen er Andrea Scholze med prosjektet kalt 'Utsikten mot fremtiden', som innebærer flere bronse-skulpturer som vil bli plassert på ulike steder i skolegården. Skulpturene skal være et symbol på skolens historie og kulturelle mangfold.

– Andrea Scholzes vinnerforslag spiller fint opp mot den eksisterende kunsten på Hartvig Nissens skole. Hennes apelignende, men likevel, menneskelignende figurer, er på en måte uferdige, som unge mennesker, men samtidig trygge og varme, og noen man får lyst til å lene seg inn mot som en venn, sier rektor ved skolen Hanna Norum.

Les hele pressemeldingen her