Om QB

QB Gallery ble etablert i 2014 og er et Oslo-basert galleri for norsk og skandinavisk samtidskunst som representerer både yngre og etablerte kunstnere.

Galleriet fokuserer på et bredt spekter av uttrykk innen samtidskunsten, inkludert maleri, fotografi, skulptur, grafikk, tekstilkunst og installasjon. I 2021 introduserte galleriet utstillingsrommet KUBEN i galleriets underetasje, et visningsrom for kuratoriske prosjekter og utstillinger med kunstnere og unge kreative.

I 2018 ble galleriet tildelt prisen «Årets Galleri» av kulturmagasinet Subjekt: "QB Gallery markerer seg tydelig som et av hovedstadens hippeste og mest vibrante kommersielle utstillingsrom." I 2021 ble galleriet omtalt i Aftenposten som et av galleriene som har satt Oslo på kartet som kunstby: "De har vært med på å fange tidsånden".

QB deltar årlig på kunstmesser nasjonalt og internasjonalt, blant annet Enter Art Fair og Oslo Negativ. Galleriet ønsker å gjøre kunst tilgjengelig for et større publikum gjennom galleriutstillinger, kunstmesser og online. I tillegg til utstillinger har galleriet et stort visningsrom for kunst. Vi tar ikke imot uoppfordrede utstillingssøknader.

Galleriet drives av Mikaela Bruhn Aschim.

Foto: Fredrik Mittet
Lars Morell
Liv Tandrevold Eriksen
Andrea Scholze

Vi er sponset med pidestaller fra Solits