Om QB

QB Gallery ble etablert i 2014 og er et Oslo-basert galleri for norsk og skandinavisk samtidskunst, både yngre og etablerte kunstnere.

Galleriet fokuserer på et bredt spekter av uttrykk innen samtidskunsten, inkludert maleri, fotografi, skulptur, grafikk, tekstilkunst og installasjon. I 2021 introduserte galleriet utstillingsrommet KUBEN i galleriets underetasje, et visningsrom for kuratoriske prosjekter og utstillinger med kunstnere og unge kreative.

I 2018 ble galleriet tildelt prisen «Årets Galleri» av kulturmagasinet Subjekt: "QB Gallery markerer seg tydelig som et av hovedstadens hippeste og mest vibrante kommersielle utstillingsrom." I 2021 ble galleriet omtalt i Aftenposten som et av galleriene som har satt Oslo på kartet som kunstby: "De har vært med på å fange tidsånden".

QB deltar årlig på kunstmesser nasjonalt og internasjonalt, blant annet Enter Art Fair, Market Art Fair, Ceramic Brussels og Oslo Negativ. Galleriet ønsker å gjøre kunst tilgjengelig for et større publikum gjennom galleriutstillinger, kunstmesser og digitalt. I tillegg til utstillinger har galleriet et stort visningsrom for kunst i galleriets underetasje. Vi tar ikke imot uoppfordrede utstillingssøknader.

Galleriet drives av Mikaela Bruhn Aschim.

Foto: Kari Kjøsnes
Lars Morell
Nellie Jonsson
Liv Tandrevold Eriksen

Vi er sponset med pidestaller fra Solits