Aksel Ree

Skulptur

Aksel Ree (f.1993, Hamar) har en grad i interiørarkitektur fra KHIO.

I marmorreliefene til Aksel utforskes den fragmenterte og sårbare kroppen. Samtidig fascineres han av marmor sin mulighet til å etterligne hud i den kontemporære konteksten. Ree rammer de eksponerte kroppsdelene med ornamenter som danser elegant på grensen til kitsch og banalitet, samtidig som han trekker tydelige linjer til kunsthistorien og kjønnsroller.

I hans siste serie av relieffer 198C utforsker kunstneren Platons Symposium og fortellingen om splittelsen av mennesket. I historien forklarer Platon at mennesket en gang var sfærisk og hadde to sett med kjønnsorganer. Slike skapninger skapte store utforskninger for Gudene og Zeus bestemte seg for å dele mennesket i to. Navelen, forklarer Platon, ble et tegn på splittelsen. Dermed fascineres Aksel av navelen som motiv og som kjernen til vår ømhet.

Å arbeide i marmor, beskriver Ree, er en av de mest intime kunstneriske prosessene ettersom det krever en helhetlig kroppslig og mental overtagelse. Samtidig forklarer Ree at det blir vanskeligere å skille materialet og sin egen hud. På et vis, opplever han at han alltid jobber i marmor - selv i andre materialer.

Himmelen og treet, HULIAS, Oslo
2022
Gruppeutstilling, HULIAS, Civita D'Antino Italia
2023
Marmorvariasjoner, Bogstad Gård, Oslo
2023
Palimpsesto Sentido, Kubik Gallery, Porto Portugal
2023
Bygd til by, Oslo, Fyresdal
2022
Oåg landskapet av oss, ligger vi der til det som kan gi evigheten, Akademirommet, Kunstneres Hus, Oslo
2022
Quattro Formaggi, HULIAS, Oslo
2020
SHIFTERS, Kulturtårnet, Oslo
2020
Projecting Guilt, Teknisk museum, Oslo
2019
Avvik/avgang, Bankplassen 4, Oslo
2019
Avgang, Kunsthøgskolen i Oslo
2019
FOLK Exhibition, Teknisk museum
2019

Kunstverk