Utvalgte verk: september

Kunstnere
01.09.2022

Høsten i galleriet starter med to utstillinger av materialbasert kunst: Anne Guro Larsmonn og Kaja Dahl. Vi vil i den anledning trekke frem verk fra flere kunstnere som på interessante måter tilnærmer seg skulptur.

Kaja Dahl er aktuell med utstillingen I Speak Material på QB 1. september. Hun arbeider med ulike materialer som rå sten, terrakotta, glass og porselen, og skaper skulpturer som svarer til et ønske om å forsterke det sanselige forholdet mennesket har til naturmaterialene rundt seg. Med teknikker som krysser mellom håndverk og produktdesign skaper Dahl unike og taktile verk med en karakteristisk estetisk sanselighet.

Pettersen & Hein er et samarbeid mellom den danske designeren Lea Hein og den norske kunstneren Magnus Pettersen. Objektene deres er i skjæringspunktet mellom kunst og design og vises i utstillinger verden over. Utvalgte utstillinger fra 2022 er Salone del Mobile (Milano), Tableau (København), Fir Gallery (Beijing) og QB Gallery (Oslo).

Andrea Scholze →

Andrea Scholze er aktuell med utstillingen De Underjordiske på QB 22. september. Skulpturene hennes er røft modellerte, ekspressive vesener i skjæringspunktet dyr/menneske. Tanker omkring hvordan det moderne mennesket i større grad fjerner seg fra naturen, for deretter å oppleve å lengte mot den er ofte til stede i verkene hennes.

Anne Guro Larsmon er aktuell med utstillingen Diagrams of a Revery på QB 18. august. Larsmon har studert og jobbet i LA i over 8 år. Hun jobber hovedsakelig med konseptuell skulptur utarbeidet gjennom forskning fra vitenskapelig teori rundt teknologi og kropp, samt inspirasjon fra historie og film. Larsmonn har en forkjærlighet for glass og metall og bruker ofte røffe, upolerte metaller sammen med vakkert og perfekt utformet glass. Verkene kan ofte hinte mot kroppens sårbarhet i møte med den industrielle verden.

Hanne Friis →

Hanne Friis er utdannet innen maleri og skulptur, og er mest kjent for sine sensuelle, abstrakte skulpturer i forskjellige tekstilmaterialer. Skulpturene er nøye konstruert for hånd med en særegen teknikk; med en liten nål transformerer Friis materialet ved å brette og klemme stoffet inn i organiske formasjoner og komplekse strukturer som skaper en opplevelse av vekst og endring. Det ambivalente forholdet mellom form og materialitet blir et gjennomgående tema. En stor andel av tekstilene hennes er farget ved bruk av plantebaserte materialer som gjennom tidkrevende prosesser gir overflatene et malerisk uttrykk. Verket Kart / Map er del av en serie verk laget med overskuddsmateriale fra klesmerket Holzweiler - dette gir et annerledes uttrykk fargemessig, men som samtidig er formmessig er veldig typisk for Friis' skulpturer.