Tarjei Bodin Larsen

Maleri

Tarjei Bodin Larsen (f. 1974 i Arendal) bor og jobber i Oslo. Han er utdannet fra Chelsea College of Art and Design i London og Kunstakademiet i Oslo, og har studert filosofi på Universitetet i Bergen.

Hans minimalistiske verker føyer seg til rekken av modernistisk kunst hvor beskueren blir konfrontert med sterke og levende kontraster. Larsen plasserer seg i forlengelsen av minimalismens hard-edge maleri, der de visuelle elementene er forhåndsbestemt - og hvor tilfeldighetene ikke har noen plass. Imi Knoebel, Barnett Newman og Ellsworth Kelly er viktige referanser. Verkene er fri for spor etter kunstnerens hånd på verket som gjør at det minner om en mekanisk prosess, til tross for at de er utført av kunstneren selv. Teknikken er kalkulert og tilsynelatende visuelt upersonlig. Fargene opptrer parallelt; vekselvis støtter og destabiliserer hverandre. Innenfor en tilsynelatende stabil fargeholdning oppstår friksjoner og energiske finter. Til tross for høy energi dempes verkene ved bruk av stoff-tape som gjennomgående element i mange av Larsens verker. Effekten kan sammenlignes med filten i et biljardbord som underspiller kulenes klirr idet de skyves ut mot kanten i abstrakte baner.

Larsen har hatt separatutstillinger på blant annet Arendal kunstforening, Sørlandets kunstmuseum, Kunstnerforbundet og Bomuldsfabriken Kunsthall. Han har også deltatt på gruppeutstillinger på steder som Nasjonalmuseet, Sørlandets Kunstmuseum, Galleri Trafo og Blomqvist kunsthandel. Tarjei Bodin Larsen er innkjøpt av Nasjonalmuseet, Utenriksdepartementet, Bomuldsfabriken Kunsthall, Sørlandets Kunstmuseum med flere.

Tarjei Bodin Larsen (solo), LNM
2020

Kunstverk