Richard Wright x Tegnebiennalen

10.10 — 23.10.2014

QB Gallery er i perioden 10. oktober til 23. november vertskap for et arbeid av Richard Wright, som en del av Tegnebiennalen 2014. Tegnebiennalen er et samarbeid mellom Kunsthall Oslo og Tegnerforbundet, og foregår på syv ulike visningssteder i Oslo sentrum.

Richard Wright
Uten tittel, 2014
Stedsspesifikt maleri

Richard Wrights veggmalerier er laget med vissheten om at de skal viskes ut. Den korte tiden arbeidet eksisterer forsterker intensiteten i verket - nettopp fordi det varer så kort. Wright sier: " Jeg er interessert i engasjementets skjøre øyeblikk - jeg vil forsterke og løfte dette øyeblikket".

Arbeidene er malt rett på vegg eller tak, og dermed spiller arkitekturen og kunstnerens forhold til denne en betydelig rolle. Komposisjonen må relateres til eksisterende strukturer, både fysiske forhold og til stedets kulturelle betydning. Arbeidene til Wright tar lang tid å lage, og føringer som størrelsen på rommet og andre fysiske forhold gjør at det er en viss grad av improvisasjon til stede i verkene. Det er i denne rekken av motsetninger, nåtid versus historie, improvisasjon versus arkitektur, intensitet versus forgjengelighet, at verket tar form.

Richard Wright er født 1960 i London og vokste opp i Skottland. Han har utdannelse fra Edinburgh College of Art og Glasgow School of Art. I dag bor han i Glasgow. Han hadde sin første separatutstilling på Transmission Gallery i Glasgow i 1994, og har siden den gang stilt ut verden over. Han vant den prestisjetunge Turner-prisen i 2009.

Richard Wrights prosjektet i Tegnebiennalen er støttet av Oslo kommune.