Nytt silketrykk av Liv Tandrevold Eriksen

Kunstverk
26.02.2024

Liv Tandrevold Eriksens nye silketrykk har trekk fra flere perioder i hennes kunstnerskap.

Hennes bakgrunn i tegning vises i de mørke partiene i motivet, hennes luftige penselstrøk kommer frem i midten av motivet, og i forgrunnen vises løsrevne elementer som referer til hennes arbeid med søm på lerret.

Periodic Present Tense, 2024
Silketrykk
Opplag: 40
76 x 57 cm

Motivet er bygget opp i photoshop og avslører hennes fascinasjon for en digital uperfekt estetikk hvor glitcher og forskyvninger i trykket både lekes med og utnyttes. Silketrykket er trykket i 4 lag hvor hvert lag har hver sin farge. Fargepaletten består av primærfarger, en gjenkjennelig palett i flere av hennes arbeider.

Kunstverket er trykket på Edition Antique white 250g av kunstneren selv på fellesverkstedet i Oslo og er i et begrenset opplag på 40 eksemplarer.

Liv Tandrevold Eriksen (f.1976, Oslo) er utdannet fra Kunsthøgskolen i Oslo, institutt for farge.

Tandrevold Eriksen har en unik evne til å skape en fullstendig følelse av letthet i sine verk. Fargene, linjene og komposisjonen berører lerretsflaten, rett før de nærmest forsvinner i luften. Hennes tidligere malerier viste delikate nettverk av tynne lag med utvannet akrylmaling, som gir assosiasjoner til digitale tegninger eller fargeflekker på en brukt mobilskjerm. Siden da har lettheten i utførelsen av verkene tatt forskjellige former, og rommene som trylles frem i maleriene hennes fremstår stadig mer tvetydige og utforskende. Enkelte av verkene utforsker strøkene fra penselen, men i nyere tid har hun utforsket et mer skulpturelt element ved bruk av flerfargede lerretsbiter som hun syr på maleriene – derimot mister hun aldri opplevelsen av letthet. Resultatet blir relativt store lerret som okkuperes av amorfe flekker av maling som sprer seg og penetrerer stoffet. Gjennom bruk av søm og symaskin, muliggjør hun en opplevelse av stofflighet iboende i alle malerier på lerret, men som i hennes arbeider blir et poeng i seg selv. Disse arbeidene svever mellom definisjoner av maleri, tekstil, skulptur og collage. Hennes utforskende strek og tilnærming til lerretet understreker hennes evne til utvikling og nye måter å nærme seg maleriet som medium.

Tandrevold Eriksens verk er inkludert i en rekke private og offentlige samlinger, deriblant Statens Kunstråd, Sverige, Utenriksdepartementet, Norsk Kulturråd, Equinor og KLP.