Nye trykk av Bjørn Båsen

Kunstverk
10.05.2022

I forbindelse med Bjørn Båsens omfattende soloutstilling på Nitja senter for samtidkunst "Mythos" lanserer vi to nye silketrykk av Båsen. Disse kan kjøpes på nett og i galleriet.

Chronicle (Mermaid), 2022
Banquet (Cobolt), 2022

Verkene er trykket av kunstneren selv på Fellesverkstedet trykkeri i Oslo. Teknikken er silketrykk i stokastiske raster, en teknikk med små prikker i flere lag med farger som vanligvis er kjent og brukt i avis-trykking.

Bjørn Båsen (f. 1981, Eggedal) er utdannet ved The Arts institute at Bournemouth (BA) og Kunstakademiet i Oslo (MA). Båsens kunstnerskap inviterer betrakteren inn i et unikt univers fullt av referanser til mytologi, fortid- og nåtids dekadens, eventyr og realisme. Det umiddelbare uttrykket kan referere til romantikken og rokokko, men har samtidig klare tematiske referanser til dagens samfunn; Båsen maler sagaen om Norge i dag, men peker også tilbake i historien. Verkene er både vakre og groteske, og denne dobbeltheten sammen med et slående realistisk uttrykk i en unik mytisk billedverden, plasserer Båsen i en helt egen klasse innenfor samtidskunsten, men også kunsthistorien. Båsen er kjøpt inn av en rekke private samlinger samt Astrup Fearnley Museet, Nordnorsk Kunstmuseum, Equinor og DNBs kunstamling.