Andrea Scholze innkjøpt av Equinor Art Programme

Kunstverk
30.06.2023
Foto: Jon Gorospe

Andrea Scholzes verk 'Ensomt flokkdyr' er innkjøpt av Equinor Art Programme.

Verket er del av Eckbos Legat Jubileumsutstilling på Vigelandmuseet.

Foto: Jon Gorospe

Andrea Scholze (f. 1988) viser sine arbeider i sal 12 på Vigelandmuseet, hvor hun inviterer oss inn i en verden bebodd av menneskelignende skikkelser i keramikk. Verksgruppen Kjenner på tilværelsen omhandler vårt indre følelsesliv og det som oppstår mellom oss. Skapningene frembringer eksistensielle refleksjoner omkring vår oppfatning av oss selv som en del av naturen, og hvordan denne opplevelsen har endret seg siden tidenes morgen.

Utstillingen står til og med 17. september 2023.

Foto: Sara Angelice Spilling

Andrea Scholze (f. 1988, Oslo) er utdannet ved Kunstakademiet i Oslo (BFA, 2011, MFA, 2016).

Scholze arbeider primært med keramikk, men utforsker også i økende grad andre materialer og uttrykk der elementer av biologi og menneskelige sinnsstemninger settes opp mot dyrenes verden. Skulpturene hennes er røft modellerte, ekspressive vesener i skjæringspunktet dyr/menneske. Tanker omkring hvordan det moderne mennesket i større grad fjerner seg fra naturen, for deretter å oppleve å lengte mot den er ofte til stede i verkene hennes. Skikkelsene i keramikk opptret som bilder av oss selv, og kan frembringe eksistensielle refleksjoner hos betrakteren.

Scholze er innkjøpt av både private og offentlige samlinger, blant annet KODE, Bergen, Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum, Trondheim, Equinor Art Programme og KORO, Kunst i det offentlige rom, Norge.