Søren Krag

Tekstil, Video

Søren Krag (f. 1987 i Silkeborg, Danmark) er bosatt i Bergen. Han er tidligere utdannet ved Det Jyske Kunstakademi (Aarhus), Srishti School of Art, Design and Technology (Bangalore) og gikk ut med mastergrad fra Kunstakademiet i Bergen i 2019.

Som kunstner arbeider han innenfor et bredt spektrum av kunstneriske disipliner som bilde, lyd, video og installasjon - ofte med fokus på elektroniske og digitale verktøy. Krag er opptatt av estetiske ideer om symmetri og ornamentikk som har gjennomsyret kunsthistorien, og som har vandret både historisk og geografisk mellom forsjkellige sivilisasjoner og kulturelle regioner i verden. Den digitale Jacquard-veveteknikken som er sentralt i Krags verk muliggjør et detaljert arbeid med mønstre. En vigtig del av hans praksis består i skapelsen av digitale ’malerier’ ved hjelp av relativt simpel software. I arbeidet med dette søker han å benytte de respektive metoder/mediers ’begrensninger’ som estetisk udgangspunkt.

Krag arbeid er representert i samlingen til Kunstmuseet i Sogn og Fjordane (Førde). I 2020 ble Krag tildelt ’the Lumen price for art and technology: Nordic award’.

Into the wild (group), QB, Oslo, NO
2022
Ung Dansk Samtidskunst (group), Kunstbygningen, Vrå, DK
2022
Studio reports (solo), Kunsthall Oslo
2021
Moiré (solo), Visningsrommet USF, Bergen, NO
2021
IV Contemporary Tapestry Triennial (group), Tsaritsyno Museum, Moscow, RU
2021
The Valcellina Award 2020 (group), Museo dell'Arte Fabbrile e delle Coltellerie, Maniago, IT
2020
Charlottenborg Forårsudstilling (group), Kunsthal Charlottenborg, Copenhagen, DK
2019, 2016
Deux-Millefleurs/Two Thousand Flowers (solo), Hordaland kunstsenter, Bergen, NO
2018

Kunstverk