Pettersen & Hein

Skulptur

Pettersen & Hein er et samarbeid mellom Lea Hein og Magnus Pettersen. Hein er møbeldesigner utdannet ved HDK Valand, Göteborgs Universitet i Sverige, og Pettersen er kunstner utdannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi.

Hva skjer når design ikke lenger inkluderer funksjon, men søker kunstens estetiske og etiske frihet? Den amerikanske kunstneren Richard Artschwager sa en gang, "Hvis du sitter på den, er det en stol. Hvis du går rundt den og ser på den, er det en skulptur." Noen gjenstander inviterer til ulike måter å bruke rom, og livet selv. Ved å fremheve materialer, farge og form fremfor funksjonell bruk, og dermed inntar en unik og dristig posisjon, hvor sluttresultatet ofte blir spennende og ekstraordinært. Når grensene mellom kunst og design viskes ut oppstår potensialet for magi.

De forskjellige bakgrunnene og målet om samarbeid, gjør at duoen kan undersøke en ny praksis og eksperimentere, med vakre og poetiske resultater. Verkene er design, men uten de typiske begrensningene for form og funksjon. Den estetiske undersøkelsen som er fri for regler og funksjon, og som hyller materiale, form og farge, gjør at de kan skape nye skulpturelle former. Med sine kraftfulle verker stilles det spørsmålstegn ved hele ideen om produkt og kunst.

Kunstverk