Can the world be as sad as it seems? Where are your hopes? Where are your dreams?

30.04 — 31.05.2015

Jacqueline Forzelius

Veronica Rebecca

Jack Jönsson

Tom Stian Kosmo

Sverre Malling & Tor Jørgen van Eijk

Chris Vierge

From fairest creatures we desire increase,
That thereby beauty's rose might never die,
But as the riper should by time decease,
His tender heir might bear his memory:
But thou, contracted to thine own bright eyes,
Feed'st thy light's flame with self-substantial fuel,
Making a famine where abundance lies,
Thyself thy foe, to thy sweet self too cruel.
Thou that art now the world's fresh ornament
And only herald to the gaudy spring,
Within thine own bud buriest thy content
And, tender churl, makest waste in niggarding.
Pity the world, or else this glutton be,
To eat the world's due, by the grave and thee

- Shakespeare

Hvis du har en god idé, og den virkelig er god, vil den være attraktivt, og lokke til seg andre. De vil som etter en naturlov samle seg rundt deg og din gode idé. Hvis din idé ikke er så god, og du ønsker en større oppslutning rundt deg og din ikke så gode idé, vil det være nødvendig å bruke vold og trusler for å oppnå dette. Vold, trusler og en ikke fullt så god idé, er en svært effektiv kombinasjon. Mye mer effektiv enn bare en god idé med naturlig attraksjonskraft. I forlengelsen vil den ikke så gode idéen med dette få gjennomslag og føre til ikke så gode resultater, og store grupper av mennesker vil være underkastet en ikke så veldig god politikk.

Hvis vi skal være oppriktige og komme noen vei må vi før eller siden stille oss selv det presserende spørsmålet, selve elefanten i rommet; Er det ikke sånn at Batman og Jokeren motiveres av eksakt samme drifter? Og at den orden som fører til kaos her møter det kaos som fører til orden, i en uendelig og fullstendig meningsløs kamp om hva som skal komme som konsekvens av hva?

For det felles beste må vi først overvinne vår egen frykt. For det felles beste må vi yte mest mulig motstand mot ikke så gode idéer. For det felles beste må vi beskytte det vi vet, og ikke nøle med å fortelle det vi vet, selv når det kan bety et skudd i nakken å formidle det vi vet til de som ikke vet.

En mann med en visjon er en svært farlig mann. Alle menn er farlige menn. Men det finnes det som er enda farligere. Døden er vårt minste problem, siden den er uunngåelig - all den her andre dritten er mer alvorlig, siden den faktisk er helt unødvendig og utelukkende motivert av sadisme.

Det kommer etter hvert til et punkt der den fysiske førstehåndserfaringen ikke lenger er nok, og individet alt mer frustrert ser seg rundt etter muligheter for det umulige, å knuse det som er uknuselig, radere vekk det som ennå ikke er, og legge opp retningslinjene for en larmende usikker fremtid i en alt mindre stabil verden. For det felles beste må man ikke være feig. For det felles beste bør man tenke over konsekvensene av sine valg både før og etter. For det felles beste må man til enhver pris unngå å bli sittende i timevis og krangle med komplette fremmede i et kommentarfelt på internett.

Vær klar over at ikke noe er gitt på forhånd.

Alle de avgjørende kampene er uansett tapte allerede før de begynt.

Sad. The Kind Of Sad Where You Break Your Fuck-Off-Finger In Five Different Places.